Skip to main content

13.9.2020

Ahojte. Teším sa. Situácia sa omnoho zlepšila. Ako som písal v minulom článku o fyzioterapii a uvoľnení svalov a šliach (uff tá silikónová banka riadne štípala), tak plním sľub a idem aktualizovať info o mojom stave.

Cca 2 mesiace som už bez behu. Pochopil som , že mám opäť spomaliť..niekedy sa takýmto obmedzením dá urobiť paralela do života ako takého…ale to je asi na iný článok 🙂 Venoval som sa iba tomu, čo mi naše super fyzioterapeutky nastavili. Raz – dvakrát do týždňa som sa zastavil na našej prevádzke, absolvoval blahodárne uvoľnenie svalov, väzov a šliach a zacvičil konkrétne cviky na posilnenie ( myslel som si , že viem urobiť drep..no naša Janka a Slávka ma vyviedli z omylu) .

Odkedy som bol v nemocnici s prasknutou platničkou, som extrémne pozorný nato, aký pohyb urobím a hlavne ako ho urobím. Taktiež som touto skúsenosťou omnoho citlivejšie začal vnímať signály tela, už ho radšej počúvam. Preto som teda pred 2 mesiacmi prestal behať, a preto som cca pred 2 týždňami začal viac cvičiť. Sústredím sa na cvičenie v skupinách, osvedčilo sa mi skupinové cvičenie na štýl Tabata, kde sa človek riadne zapotí, no celostne zacvičí a posilní telo – všetko v svojom tempe. V podstate som plynule prešiel od fyzioterapeutky ku kondičnému trénerovi. V skupine sa cvičí super a je to super ekonomické riešenie. Toto je cesta priatelia..či máte 15 alebo 100 rokov, či si myslíte to či ono..treba ísť za úspechom krok po kroku. Nevzdávajte to a nastavte myseľ – predstavujte si svoj úspech a silné bezbolestné telo. Ak k tomu pridáte aj naplánovanie a realizáciu aktivít, napríklad podľa receptu, ktorý som s mojim kolenom absolvoval ja, tak sa do cieľa dostanete. Začnite a vydržte priatelia.

Oliver Nemčík

Volám sa Oliver Nemčík, a tiež som sa dal dokopy. Rozumejte, vyhol som sa operácii hernie disku (platničky) pomocou vhodnej fyzioterapie a SM Systému — cvičením s vlastným telom a expanznou gumou. Dnes v našich centrách poskytujeme to, čo pomohlo mne – vhodnú fyzioterapiu a zdravotné cvičenie SM Systém.