Skip to main content

Trápia vás bolesti v oblasti chrbta či krčnej chrbtice? Prevratné cvičenie SM systém vám pomôže efektívne uľaviť ťažkostiam a zároveň poskytne kvalitnú starostlivosť o váš pohybový aparát. Vráťte bezbolestný pohyb do vášho života už teraz a objednajte sa na skutočne efektívne cvičenie.

Kontaktuje nás

Čo je SM systém?

SM systém, inak aj stabilizácia a mobilita, je systematický súbor cvikov vyvinutý českým lekárom MUDr. Richardom Smíškom. Je zameraný na liečbu pohybového ústrojenstva, regeneráciu svalov a kĺbov, rehabilitáciu a zvýšenie kondície.

Podstatu SM systému tvorí 11 základných cvikov, ktoré sa následne rozširujú a modifikujú, pričom tento cvičebný postup je vhodný pre deti od 5 rokov, dospelých so sedavým zamestnaním, tehotné ženy, seniorov alebo športovcov. Typickými cvičebnými pomôckami využívanými počas cvičenia sú elastické lano, balančná podložka a oporné tyče.

Kedy je vhodné začať s SM systémom?

Správny čas na to, aby ste si vyskúšali SM systém cvičenia, je kedykoľvek. Nemusíte čakať na to, pokým sa dostavia problémy a bolesti pohybového aparátu, práve naopak, predchádzajte ťažkostiam už teraz s vhodným cvičením. SM systém cvičenie vám pomôže predovšetkým pri:

  • liečbe skoliózy
  • bolestiach kĺbov a svalov
  • správnom držaní tela
  • liečbe plochých nôh či hallux valgus
  • snahe o aktiváciu svalov panvového dna po pôrode
  • často opakujúcich sa spazmách
  • hernií chrbtových platničiek

SM systém kurzy Košice a Bratislava sú tu pre vás

Hľadáte kurzy zamerané na SM systém? V našom centre nájdete individuálne cvičenie, kedy sa terapeut bude venovať výlučne vám, oboznámi sa s vaším stavom, ťažkosťami a životným štýlom. V Bratislave môžete vyskúšať SM systém individuálne, vo dvojici alebo trojici. Kurzy v Košiciach ponúkajú možnosť cvičenia samostatne alebo vo dvojici. V rámci týchto kurzov sa terapeut venuje jednotlivcovi alebo malej skupine osôb za účelom prehlbovania a zdokonaľovania techniky cvičenia.

SM systém kurzy sú vhodné pre začiatočníkov, ale aj pre skúsenejších cvičencov dbajúcich na kvalitu svojej chôdze ako najprirodzenejšieho pohybového prejavu človeka. Práve z jej dôkladnej znalosti SM systém vychádza.

Vášmu pohybovému aparátu pomôže aj naša škola chrbta, kde vás naši terapeuti okrem iného naučia aj:

  • ako si správne nastavíte sedenie za stolom počas práce,
  • ako sa správne vyspíte a zregenerujete svalstvo,
  • či aký postoj by ste mali mať pri chôdzi.

Objavte vaše nové obľúbené SM systém kurzy v Košiciach a Bratislave už dnes a pomôžte tak vášmu fyzickému telu. Tešíme sa na vás!

Kontaktujte nás

Pridať komentár