Skip to main content

Masáž krčnej chrbtice patrí medzi mäkké techniky, teda myofasciálne techniky, ktoré sú viac liečebné ale zároveň aj relaxačné. Pri bolesti krčnej chrbtice kombinujeme viacero techník. Klasickou olejovou masážou vám uvoľníme stuhnuté hĺbkové svalstvo a rôznymi mäkkými technikami uvoľníme fascie. Máte spomínané ťažkosti? Objednajte sa k nám.

Kontaktujte nás

Spoznajte masáž krčnej chrbtice v Bratislave a Košiciach

Bolesť krčnej chrbtice môže mať rôzne príčiny. Medzi tie najčastejšie sa zaraďuje sedavé zamestnanie, málo pohybu, nesprávne držanie tela, nadváha, nevhodný matrac alebo vankúš. Liek na uvoľnenie krčnej chrbtice, ktorým môže byť aj masáž, je niekedy potrebný aj po úrazoch. Nech už je príčinou bolesti ktorákoľvek možnosť, masáže vám môžu priniesť výraznú úľavu.

Pri masáži krčnej chrbtice fyzioterapeut nepoužíva prístroj na masáž krčnej chrbtice, ktorý môžete mať doma, ale svoje ruky a odborné znalosti. Najskôr je totiž potrebné hmatom preskúmať bolestivé miesta. Vďaka tomu nájde stuhnuté svaly, spazmy alebo blokády a môže vám poskytnúť účinnú masáž. Spočiatku môže byť masáž aj bolestivá, pretože sa fyzioterapeut venuje práve problematickým a bolestivým miestam. Okrem kože a podkožia sa následne masírujú aj hlbšie vrstvy, teda svaly a fascie. Pri masáži príde k prekrveniu bolestivých miest, výsledkom čoho by mala byť úľava od bolesti.

Kedy je potrebná reflexná masáž krčnej chrbtice?

Reflexná masáž krčnej chrbtice je vhodná ak pociťujete:

  • bolesť v oblasti ramien,
  • bolesť krčnej chrbtice,
  • bolesti hlavy alebo trpíte migrénami,
  • mravenčenie,
  • kŕče.

Príznakmi toho, že potrebujete masáž, môže byť aj pocit únavy alebo stuhnutia svalov, či tvorba spazmov. Ak k tomu máte aj zaľahnuté v ušiach, môže byť vinníkom práve krčná chrbtica. Mäkké techniky môžu tieto problémy zmierniť alebo ich odstrániť. Treba si však uvedomiť, že dôvodom zdravotných ťažkostí môže, ale aj nemusí byť krčná chrbtica, takže ak budú pretrvávať, mali by ste navštíviť svojho lekára.

So stuhnutým svalstvom si však masáž krčnej chrbtice dokáže poradiť. Aj keď uvoľnenie svalstva v konečnom dôsledku prináša úľavu, bežným javom býva aj dočasná bolesť hlavy po masáži krčnej chrbtice. Je to signál toho, že sa obnovuje cievne zásobenie mozgu.

Pre koho je vhodná masáž krčnej chrbtice?

Na masáž sa môže objednať každý, kto má sedavé zamestnanie, pociťuje bolesti hlavy, stuhnutie svalov a bolesť ramien a krčnej chrbtice či iné príznaky súvisiace so stuhnutím svalov. Masáž krčnej chrbtice môže pomôcť aj keď vás trápi vysunutá platnička v krčnej chrbtici. Mäkké masážne techniky sa neodporúčajú ak máte horúčku, akútny zápal, infekčné ochorenie, kontraindikáciou sú aj nádorové a krvácavé ochorenia.

Masáž krčnej chrbtice v tehotenstve zvyčajne nie je problém, ak sa zveríte do rúk profesionálov, pretože tehotenské masáže majú svoje špecifiká. Určite je ale dobré poradiť sa najskôr so svojím lekárom, nakoľko sa niekedy neodporúčajú masáže počas prvého trimestra, resp. sa neodporúčajú niektoré techniky.

Objednajte sa na masáž krčnej chrbtice v Bratislave či Košiciach

Potrebujete masáž krčnej chrbtice, ktorá vám uľaví od bolesti? Neváhajte a objednajte sa na masáž v našom centre a zlepšite si kvalitu života.

Kontaktujte nás

Pridať komentár